Laden...
Filteren
Motorbroek zomer

Motorbroek zomer

Producten 1-36 van 109

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorbroek zomer

Ook in de zomer is het van groot belang goed beschermd te zijn op de motorfiets. Het dragen van een beschermende motorbroek hoort hier ook bij.

Motorbroeken komen in drie varianten: De broek van textiel, leer of de speciale motorjeans.

De leren motorbroek is het veiligst van deze drie. Dit komt omdat de broek CE-goedgekeurde bescherming combineert met de stugheid en slijtvastheid van het leer. Deze broek hoort dan ook strak te zitten. Hierdoor heeft de broek geen mogelijkheid om te schuiven op de huid, waardoor verwondingen zouden kunnen ontstaan. De leren motorbroek is geperforeerd voor ventilatie maar ventileert minder goed als de textiele motorbroek of de motorjeans.

De motorbroek van textiel is eigenlijk geschikt voor ieder seizoen, dus ook voor in de zomer. Wanneer de uitneembare thermovoering wordt verwijderd is de broek met alle ventilatiemogelijkheden uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik in de zomer. Daarnaast kan de broek over de normale kleding gedragen worden. De textiele motorbroek is ten opzichte van de leren motorbroek comfortabeler om te dragen.

Motorjeans zijn de meest luchtige motorbroek om te dragen. Deze broeken zijn gemaakt van spijkerstof met een binnenlaag van bijvoorbeeld Kevlar. Hierdoor geeft de broek bescherming tijdens het motorrijden. Vaak zijn motorjeans uit te rusten met knieprotectoren voor extra bescherming. De motorjeans zijn niet waterdicht.