Laden...
Filteren
Alpinestars Motorhandschoenen

Alpinestars Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 42

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Motorhandschoenen Alpinestars – Ieder Seizoen Veilig Op de Weg

Op zoek naar motorhandschoenen van Alpinestars? Het is erg belangrijk om je handen te beschermen. Alpinestars heeft verschillende soorten motorhandschoenen met allerlei eigenschappen. Deze pagina helpt jou met het bepalen welke motorhandschoenen jij nodig hebt.

Wanneer je valt is de eerste reactie om je val op te vangen met je handen. Stel je voor dat je dit zonder handschoenen doet. Je handen zullen beschadigen en in  het slechtste geval kun je iets breken of kneuzen. Motorhandschoenen Alpinestars vangen het grootste deel van de klap op en beschermen je handen zodat ze niet beschadigen. 

Je handen kunnen gevoelloos worden door de kou of grip verliezen door de regen wanneer je ze niet goed beschermt. Motorhandschoenen Alpinestars zorgen ervoor dat je handen warm en droog blijven waardoor het rijden veilig blijft.  Daarnaast zorgen handschoenen ervoor dat bij felle zonnestralen je handen niet verbranden door de zon.

Wanneer je aan het rijden bent komt het wel eens voor dat er opvliegende steentjes of takjes omhoog schieten en tegen je handen aan komen. Dit kan erg pijnlijk zijn. Dit geldt ook voor insecten die tegen je handen aan vliegen. Motorhandschoenen Alpinestars beschermen je handen daar tegen.

Dit zijn allemaal redenen waarom het raadzaam is om handschoenen te dragen tijdens het rijden. Alpinestars heeft handschoenen met verschillende eigenschappen en voor verschillende seizoenen. Ben jij er nog niet helemaal uit welke handschoenen je wilt hebben? Of wil je graag wat meer informatie over de verschillende eigenschappen? Deze pagina helpt je graag bij het bepalen welke handschoenen van Alpinestars het beste bij jou passen.

Alpinestars Motorhandschoenen voor ieder seizoen

Doordat ieder seizoen zijn eigen eigenschappen heeft is er voor ieder seizoen een andere handschoen nodig. Voor ieder seizoen heeft Alpinestars motorhandschoenen. Daarnaast zijn er handschoenen van Alpinestars die te dragen zijn in meerdere seizoenen.

Zomerhandschoenen

Zomerhandschoenen zijn nodig om je handen te beschermen bij een ongeval. Deze handschoenen zorgen ervoor dat er zo min mogelijk warme wordt vastgehouden. Zomerhandschoenen van Alpinestars zijn gemaakt van een enkele laag leer of textiel. Om zweethanden te voorkomen is het materiaal meestal geperforeerd. Dit zorgt voor een steeds verse en verkoelende luchtstroom tijdens het rijden. Hierdoor zijn de handschoenen geschikt bij temperaturen van 20-30 graden.

Lente & herfsthandschoenen

De lente & herfst handschoenen van Alpinestars staan ook bekend als mid season handschoenen. Meestal wordt er een membraan of dunne voering in verwerkt. Hierdoor zijn de handschoenen geschikt voor temperaturen van 10-20 graden maar ook tijdens een regenbui.

Winterhandschoenen

De winter handschoenen van Alpinestars zijn meestal gemaakt van leer en textiel. Hierin wordt vaak een membraan verwerkt. Deze handschoenen zijn waterdicht en winddicht omdat het in de winter vaak koud is en regent. In winterhandschoenen is altijd een voering verwerkt die de warmte vasthoudt.

Alpinestars Motorhandschoenen: De Materialen

Handschoenen van Alpinestars zijn gemaakt van leer en textiel. Vaak worden deze twee materialen gecombineerd. Deze combinatie zorgt voor optimale bescherming en draagcomfort.

Textiel

Textiel wordt haast altijd gebruikt in combinatie met leer of in dikke winterhandschoenen. Textiel voelt warm en zacht aan en zit erg comfortabel. Het is vaak goedkoper dan leer. Textiele handschoenen heeft verschillende maten en ontwerpen.

Leer

Leer wordt in bijna alle motorhandschoenen verwerkt dit komt omdat leer erg slijtvast is en daardoor zeer veilig. Na een aantal keer dragen gaat dit materiaal zich helemaal naar jou hand vormen.

Zomerhandschoenen bestaan vaak helemaal uit leer. Winterhandschoenen compleet van leer komen bijna niet voor.

Motorhandschoenen worden van runder-, geiten- en kangoeroeleer gemaakt. Geitenleer zorgt voor betere voelbaarheid wat voor een beter contact tussen jou en je motor zorgt.

Kangoeroeleer is dunner en soepeler dan de andere twee soorten leer maar is een stuk sterker. Hierdoor wordt het ook veel gebruikt voor stretchdelen.

Runderleer wordt het meest gebruikt bij het produceren van motorkleding. Het is sterk en in verhouding goedkoper dan geiten- of kangoeroeleer.

Hoe bepaal je de goede maat?

Je motorhandschoenen van Alpinestars worden optimaal benut wanneer je de perfecte pasmaat hebt. Te grote handschoenen kunnen je hinderen maar te kleine handschoenen kunnen pijn doen.

Je kunt er zelf achter komen welke pasmaat je nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Je meet je hand van onderaan de handpalm tot aan het puntje van je middelvinger.

In de volgende maattabel kun je vervolgens aflezen welke maat je hebt.

Lengte handpalm – middelvinger (cm) Maat
17,5 36
18 37
18,5 38
19 39
19,5 40
20 41
20,5 42
21 43

De eigenschappen van Alpinestars motorhandschoenen

Motorandschoenen van Alpinestars hebben verschillende eigenschappen. Om te bepalen welke eigenschappen jij belangrijk vindt lopen we ze allemaal even kort met je door.

Protectie

Veel motorhandschoenen Alpinestars zijn uitgerust met harde kunststof protectie delen. Deze harde kunststof delen zitten op de knokkels en soms op de polsen. Daarnaast zit er vaak dikke delen leer op de handschoenen gestikt. Die zitten vooral op de vingers en de handpalmen.

Daarnaast zitten er op de handschoenen ook reflectie. Hierdoor ben je duidelijk zichtbaar voor andere weggebruikers.

Ventilatie

Door de geperforeerde delen in de handschoenen van Alpinestars wordt de wind geleidelijk door de handschoen geblazen.

Stretch

Stretch wordt vooral in de leren motorhandschoenen Alpinestars verwerkt. Stretch zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Dit zit vaak bij de knokkels en op de rug van de handschoen.

Pasvorm aanpassing

Door middel van een klittenbandsluiting kun je er voor zorgen dat de handschoen nauwer aansluit op de hand. Dit is handig om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de kou niet in de handschoen komt.

Membraan

In sommige handschoenen van Alpinestars is een membraan verwerkt. Een membraan zorgt ervoor dat de handschoen waterdicht, winddicht, waterafstotend of ademend is.