Laden...
Filteren
Dames Motorhandschoenen

Dames Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 78

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorhandschoenen dames

Handen zijn een van de belangrijkste delen van het lichaam om te beschermen tijdens het motorrijden aangezien je je handen voor dagelijkse activiteiten gebruikt zoals je verzorging en hobby's. Motorhandschoenen zijn dan ook van groot belang. Naast het feit dat de categorie dames motorhandschoenen een uitstekende pasvorm heeft voor dames, komen er verschillende aspecten kijken bij de keuze voor de perfecte motorhandschoen. Hierbij gaat het om de gebruikte materialen, voor welk seizoen de motorhandschoen geschikt is, welk merk het is en over welke eigenschappen de motorhandschoen beschikt.

Materialen van motorhandschoenen dames

Het gebruikte materiaal voor de productie van motorhandschoenen heeft een groot effect op de functionaliteit, eigenschappen en het uiterlijk. Bij motorhandschoenen worden voornamelijk twee verschillende materialen gebruikt: Leren motorhandschoenen en textiele motorhandschoenen. Er is een groot verschil tussen beide materialen en beiden hebben voor- en nadelen. Ook worden de materialen vaak gecombineerd om de juiste eigenschappen te bereiken.

Leren motorhandschoenen dames

Leer is een extreem slijtvast materiaal dat bewegingsvrijheid biedt. Hierdoor wordt leer vaak verwerkt in handschoenen om optimale bescherming te bieden. Om extra beweging toe te staan worden technieken als accordeonpatronen gebruikt op plekken die veel flexibiliteit vereisten. Daarnaast vormt leer naar verloop van tijd naar het lichaam, waardoor de pasvorm letterlijk als gegoten wordt. Dit alles maakt leer een geweldig materiaal om te gebruiken in motorhandschoenen.

Textiele motorhandschoenen dames

Het voordeel van textiel als materiaal is dat het een comfortabele motorhandschoen maakt. Door de introductie van nieuwe soorten textiel als Nylon, Cordura, Kevlar komt textiel steeds meer in de buurt van leer in termen van slijtvastheid. Een ander voordeel is dat textiele motorhandschoenen vaak beschikken over een ademend, water- en/of winddicht membraan.

Dames motorhandschoenen voor ieder seizoen

De mate waarin materialen gebruikt worden in de motorhandschoen heeft effect op welk seizoen de motorhandschoen het best te gebruiken is. Vaak wordt er ook een combinatie van textiel en leer gebruikt om de motorhandschoen zowel extra comfortabel als beschermend te maken.

Zomer motorhandschoenen dames

Om te zorgen dat je heerlijk fris rijdt in de zomer worden bepaalde technieken bij zomer motorhandschoenen gebruikt om je hiervan te verzekeren. Doorwaai motorhandschoenen voorkomen dat je klamme handen krijgt in de hitte dankzij het geperforeerde textiel of leer. Daarnaast beschikken zomer motorhandschoenen over een korte manchet voor extra luchtdoorstroming.

Winter motorhandschoenen dames

Winter motorhandschoenen zijn voorzien van een voering en/of een thermovoering. Dankzij een waterdicht en/of winddicht maar toch ademend membraan kun je droog de winter overleven. Om te beschermen tegen de meest extreme weersomstandigheden is er de optie voor Gore-tex motorhandschoenen.

Mid-season motorhandschoenen dames

Zoals de naam suggereert zijn mid-season motorhandschoenen perfect voor dagen dat het te koud is voor een doorwaaihandschoen maar te warm is voor motorhandschoenen met thermovoering. 

Dames motorhandschoen merken

De look van elke motorhandschoen is anders en bepaald per merk. Bekijk de bekendste merken motorhandschoenen om achter jouw stijl van voorkeur te komen: