Laden...
Filteren
Five Motorhandschoenen

Five Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 32

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Motorhandschoenen Five – Unieke Designs omdat Jij Ook Uniek Bent

Motorhandschoenen van Five zijn voorzien van unieke designs. De motorhandschoenen zijn voor jou geschikt wanneer jij je graag wilt onderscheiden van de rest. Five wil door middel van deze designs jouw persoonlijkheid zo goed mogelijk tot uiting laten komen. Deze pagina geeft je meer informatie over motorhandschoenen Five.

Handschoenen zijn erg belangrijk wanneer je gaat motor rijden. Het vergroot je grip tijdens het rijden zowel als het regent als wanneer het ontzettend warm is. Daarnaast is het zo dat wanneer je valt je automatisch je handen naar voren brengt om de klap op te vangen. Handschoenen vangen de klap op deze manier op.

Handschoenen vergroten niet alleen je grip maar beschermen je ook tegen de weersomstandigheden. In Nederland is het zo af en toe nogal koud. De handschoenen zorgen ervoor dat je handen warm blijven. Daarnaast worden je handen ook beschermd tegen rond vliegende steentjes en takjes.

Five Handschoenen voor ieder seizoen

Voor ieder seizoen is er een andere handschoen. Zo zijn zomer, lente & herfst, winter en verwarmende motorhandschoenen. Ieder seizoen vraagt namelijk om andere eigenschappen.

Zomer motorhandschoenen 

Zomer motorhandschoenen worden tijdens temperaturen van ongeveer 20-30 graden gedragen. Tijdens deze temperaturen is het belangrijk om je handen te beschermen. Zomer motorhandschoenen zorgen ervoor dat je zo min mogelijk warmte vast houdt. Het materiaal is vaak geperforeerd zodat je zo min mogelijk last hebt van zweethanden.

Lent & herfst motorhandschoenen

Een andere naam voor lente en herfst motorhandschoenen is mid-season motorhandschoenen. Deze motorhandschoenen worden gedragen tijdens temperaturen rond de 10-20 graden. Het verschil met de zomer motorhandschoenen is dat er een membraan of een dunne voering in is verwerkt.

Winter motorhandschoenen

In winter motorhandschoenen worden haast altijd membranen toegevoegd. Voor winter motorhandschoenen is het belangrijk dat je motorhandschoenen winddicht en waterdicht zijn. Daarnaast zijn winter motorhandschoenen altijd voorzien van een voering. Dit voorkomt koude handen.

Verwarmende motorhandschoenen

Voor warme handen zijn verwarmende motorhandschoenen een goede oplossing. Verwarmende motorhandschoenen hebben een eigen accu of kunnen aangesloten worden op de accu van je motor. Motorhandschoenen die aan de accu van je motor aangesloten moeten worden, worden verbonden met een kabeltje die door je jas loopt. Hierdoor heb je er geen last van. Een voordeel van verwarmende motorhandschoenen is dat de warmte wordt verspreidt door de handschoen.

Waar let je op bij het passen?

Een goed passende motorhandschoen is erg belangrijk. Een te kleine motorhandschoen kan pijn doen en kan gaan trekken tijdens het rijden. Een te grote motorhandschoen kan je hinderen tijdens het rijden door de overtollige ruimte. Het is daarom belangrijk om niet te grote maar ook niet te kleine motorhandschoenen te hebben. Hier geven wij jou een aantal tips om je handen op te meten. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Meet vanaf de onderkant van je handpalm tot aan het puntje van je middelvinger.

Five Motorhandschoenen: Het materiaal

Motorhandschoenen worden gemaakt van leer of van textiel. Vaak is er een combinatie van deze twee. Beide materialen hebben zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen.

Textiel

Textiel wordt vaak gebruikt in combinatie met leer of in dikke winter motorhandschoenen. Textiel zit erg comfortabel daarnaast is textiel is erg warm en voelt het zacht aan. Het aanbod in textiele motorhandschoenen is vele malen groter dan die van leer. Textiele is vaak ook veel goedkoper dan leer.

Leer

Leer wordt in bijna alle motorhandschoenen verwerkt. Dit komt omdat leer een hoge slijtvastheid heeft. Na een paar keer dragen gaat leer zich helemaal naar je handen vormen.