Laden...
Filteren
Macna Motorhandschoenen

Macna Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Motorhandschoenen Macna – Kwaliteit en Innovatie vanuit Eigen Bodem

Ben jij op zoek naar motorhandschoenen? Maar wil je eerst meer informatie voordat je op aankoop overgaat? Ken je de motorhandschoenen van Macna al? Ontdek in dit artikel de eigenschappen, het assortiment en voor wie de motorhandschoenen Macna zijn.

Macna is 25 jaar geleden begonnen met de productie van motorhandschoenen. Door de jaren heen heeft Macna de collectie aanzienlijk uitgebreid.

Het leuke aan de motorhandschoenen van Macna is dat het producten van eigen bodem zijn. Macna is namelijk een Nederlands merk.

Macna staat voor innovatie. Het merk blijft zich continu vernieuwen om zo veel mogelijk motorrijders van hun ideale motorhandschoenen te voorzien. Hierbij maken ze gebruik van verschillende technieken.

Een voorbeeld van de technieken die Macna gebruikt is het Outdry-systeem. Deze techniek wordt in de productie van motorhandschoenen toegepast. Hierbij zit het membraan aan de buitenkant van de stof, in plaats van aan de binnenkant.

Een andere techniek waar Macna gebruik van maakt is het Night Eye-weefsel. Dit is verwerkt in de textiele motorkleding van Macna. Het zorgt er voor dat de kleding ’s nachts fel oplicht terwijl het er overdag uit ziet als normale motorjassen. Macna combineert hiermee veiligheid en stijl in een kledingstuk.

Macna Handschoenen geven uitstekende bescherming

De belangrijkste functie van motorhandschoenen is dat ze je handen moeten beschermen tijdens een ongeval. Het is een automatisme om als je valt de klap op te vangen met je handen. Stel je voor dat je met een snelheid van 100 km per uur (zonder motorhandschoenen) over de snelheid rijdt. Je moet uitwijken voor een auto waarnaar je de controle verliest en valt. Als je met blote handen de klap probeert op te vangen schuur je ze helemaal open.

Dit maakt motorhandschoenen onmisbaar tijdens het motorrijden. Om tegen een blijvend handletsel na een ongeval te beschermen, zijn de motorhandschoenen Macna voorzien van protectie delen.

Naast bescherming is het comfort dat een handschoen biedt een belangrijke eigenschap. Dit heeft voornamelijk te maken van welk materiaal de handschoen is gemaakt en de bescherming tegen de weersomstandigheden. De motorhandschoenen moeten beschermen tegen zon, kou, regen en insecten. Als er met een snelheid van 80 km per uur een insect tegen je hand vliegt kan dit erg hard aankomen.

Macna Motorhandschoenen: Voor wie

De leren motorhandschoenen Macna zijn geschikt voor;

  • Sportieve motorrijders
  • Choppers
  • Stadsrijders

Macna heeft verschillende soorten leren motorhandschoenen. Met veel kleur en protectie delen voor de sportieve rijders, eenkleurig met onopvallende protectie delen voor de choppers en alledaagse handschoenen voor de stadsrijders.

De textiele motorhandschoenen Macna zijn geschikt voor;

  • Tourrijders
  • Woon-werk verkeer
  • Stadsrijders

De verschillende textiele motorhandschoenen van Macna zijn vooral voor de tourrijder en het woon-werk verkeer geschikt. Dit komt doordat ze eigenschappen als reflecterende delen en een membraan in de textiele handschoenen te verwerken. Voor rijders die veel bij lage temperaturen rijden heeft Macna verwarmde motorhandschoenen.

Macna Motorhandschoenen: De eigenschappen

Als het regent verslechterd je zicht doordat de regendruppels op je vizier blijven hangen. De motorhandschoenen van Macna bieden hier voor een oplossing; de vizierwisser. Op de linker wijsvinger zit een rubberen strip. Hiermee veeg je alle druppels snel en makkelijk van je vizier af.

Macna biedt motorhandschoenen met lange en korte schacht. De schacht is het uiteinde van de handschoen dat over je arm valt. Een korte schacht is comfortabel in de zomer omdat er een strook van je arm onbedekt is. Hierdoor kan de wind je mouwen in waaien.

Een lange schacht heeft als voordeel dat je hele hand/arm beschermt is aangezien hij op de mouwen van je motorjas aansluit. Hiermee geef je regen en wind geen kans om je mouwen in te komen. Dit is vooral tijdens regenbuien en lage temperaturen comfortabel.

Omdat niemand dezelfde dikte qua polsen heeft, zijn er in de handschoenen van Macna riempjes of klittenband verwerkt waarmee je de breedte van de schacht aan kan passen.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee de handschoenen van Macna protectie bieden. Dit kan zijn via extra stukken dik leer of harde kunststof platen. Extra stukken leer zitten meestal op de vingers, de kunststof platen op de knokkels en op de palm/pols van de handschoen.