Laden...
Filteren
Mid-Season Motorhandschoenen

Mid-Season Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 101

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Mid-Season Motorhandschoenen

Zoals de naam suggereert zijn mid-season motorhandschoenen voor tussen het zomer- en winterseizoen in. De mid-season motorhandschoenen hebben overeenkomsten met zomer- en winterhandschoenen, maar toch zijn er een aantal verschillen. Hierdoor zijn mid-season handschoenen perfect voor motorrijders die hobby-gericht zijn. Bij de keuze voor de juiste motorhandschoen zijn verschillende factoren belangrijk zoals de eigenschappen, het materiaal en het merk. 

Eigenschappen van Mid-Season motorhandschoenen

Sommige mid-season motorhandschoenen beschikken over een waterdicht en/of winddicht, ademend membraan die watermoleculen afvoert maar niet binnenlaat, waardoor je zonder zwetend gevoel toch droge handen houdt. Daarnaast zijn er doorwaai handschoenen die geperforeerd zijn om een luchtstroom bij de handen te creëren. Mid-season motorhandschoenen zijn perfect voor hen die het beste van twee werelden willen hebben.

Materialen van Mid-Season motorhandschoenen

Een belangrijke factor die een rol speelt bij de keuze van een Mid-Season motorhandschoen is het materiaal dat verwerkt is in de motorhandschoen. Er worden vooral twee verschillende materialen gebruikt: Leren motorhandschoenen en textiele motorhandschoenen. Beide hebben hun voor- en nadelen wat betreft functionaliteit, slijtvastheid en comfort. 

Dankzij de opkomst van navigatiesystemen en apparatuur op motoren hebben sommige motorhandschoenen een Touch-Tip materiaal. Met een Touch-Tip motorhandschoen kun je gemakkelijk touch screens besturen zonder dat je je motorhandschoen uit hoeft te doen.

Leren Mid-Season motorhandschoenen

Een groot voordeel van leer is dat het een lange levensduur heeft, zowel qua bescherming als uitstraling. Bovendien is leer extreem slijtvast terwijl je bewegingsvrijheid behoudt. Omdat leer naar de handen vormt, wordt de pasvorm perfect als de motorhandschoen langer gedragen wordt. 

Textiele Mid-Season motorhandschoenen

Het voornaamste voordeel van textiel is het comfort dat textiele motorhandschoenen bieden doordat het erg soepel is. Daarnaast biedt dit type handschoen tegenwoordig steeds meer bescherming door de toepassing van onder meer Kevlar, een stof die ook gebruikt wordt voor kogelvrije vesten.

Mid-Season motorhandschoen merken

Het uiterlijk van elke Mid-Season motorhandschoen verschilt per merk. Hieronder vind je de populairste motorhandschoenmerken voor de Mid-Season: