Laden...
Filteren
Rukka Motorhandschoenen

Rukka Motorhandschoenen

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorhandschoenen Rukka – Voor Warme en Beschermde Handen bij het Rijden

Motorhandschoenen zijn tijdens het motorrijden bijna een must. De motorhandschoenen Rukka zijn ideaal om het hele jaar door mee te rijden. Ontdek op deze pagina alles over voor wie, de eigenschappen en de collectie van Rukka.

Rukka staat bekend om de kwaliteit en het comfort van de kleding. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de kleding. Rukka maakt gebruik van verschillende technologieën om haar kleding zo comfortabel mogelijk te maken.

Een voorbeeld hiervan is het airprotectiesysteem. De protectie delen hebben een open structuur waardoor ze veel lucht door laten. Daarnaast zijn ze erg soepel zodat ze comfortabel aanvoelen tijdens het rijden en in het alledaagse leven.

Waarom zijn motorhandschoenen zo belangrijk?

De 2 belangrijkste redenen om motorhandschoenen te dragen zijn bescherming en comfort.

Bij een ongeval bieden motorhandschoenen bescherming. Dit is belangrijk omdat het een automatisme is om de klap op te vangen met je handen. Beeld je eens in dat je met een snelheid van 110 km per uur over de snelweg rijdt. Een auto verandert van baan waardoor jij uit moet wijken en de controle over je motor verliest. Wat denk je dat er gebeurt als je met deze snelheid en onbeschermde handen over het asfalt glijdt?

Om deze reden zijn motorhandschoenen onmisbaar tijdens het rijden. Om ook tegen impact te beschermen zijn de motorhandschoenen Rukka voorzien van protectie delen. Deze protectie delen verkleinen de kans op blijvend letsel.

Ook het comfort speelt een belangrijke rol bij de motorhandschoenen van Rukka. Dit heeft te maken met de materiaalkeuze en de eigenschappen van de handschoen. Rukka werkt al jaren samen met GORE-TEX. Dit is een membraan die ervoor zorgt dat je handschoen waterdicht, winddicht en ademend is.

Tot slot beschermen motorhandschoenen tegen insecten. Als een insect met hoge snelheid tegen je handen aan vliegt doet dit best even zeer. Door de schokabsorberende eigenschappen waar de motorhandschoenen van Rukka over beschikken, komt de klap van een insect minder hard aan.

Rukka Motorhandschoenen, voor wie?

Rukka’s aanbod motorkleding is erg breed. Hierdoor is de doelgroep van Rukka zeer uitgebreid. Bekijk hieronder welke handschoen bij jouw rijstijl past.

Leren motorhandschoenen Rukka;

  • Sportieve tourrijders
  • Stadsrijders

De leren motorhandschoenen van Rukka zijn wegens hun uitstraling geschikt voor de uiterlijk gerichte motorrijder. Daarnaast beschermt leer maximaal bij een glijpartij, waardoor de motorhandschoenen ook ideaal zijn voor de rijder die van snelheid houdt. Door de eigenschappen waar de motorhandschoenen van Rukka mee zijn voorzien zijn de motorhandschoenen geschikt om meerdere seizoenen te dragen.

Textiele motorhandschoenen Rukka;

  • Woon-werk verkeer
  • Tourrijders
  • Stadsrijders

De textiele motorhandschoenen van Rukka zijn perfect voor de rijder die veel van zijn motorhandschoenen verwacht. De kwaliteit van de motorhandschoenen is niet te vergelijken met anderen. Dit komt door de speciaal ontwikkelde materialen van Rukka en de eigenschappen waar de motorhandschoenen van zijn voorzien.

Rukka Motorhandschoenen: De eigenschappen

De bescherming die een handschoen biedt is de belangrijkste eigenschap. De motorhandschoenen Rukka zijn voorzien van extra protectie delen om tegen impact te beschermen. Deze protectoren zitten op de vingers, pols, knokkels en zijkant van je hand. 

Rukka heeft motorhandschoenen met een lange of korte schacht. De schacht is het uiteinde van de handschoen. ’s Winters is een lange schacht comfortabel. Dit komt doordat de schacht helemaal aansluit rond de mouwen van je motorjas. Regen en wind krijgen hierdoor geen kans om je handschoen of mouwen in te komen

Korte schachten zijn het meest comfortabel bij hoge temperaturen. Doordat de handschoen niet aansluit op je mouw, houd je een verse luchtstroom over je arm.

Met regen verslechterd je zicht aangezien de regendruppels aan je vizier blijven hangen. Hier bieden de motorhandschoenen van Rukka een oplossing voor. Dit is de zogenaamde vizierwisser. Op de linker wijsvinger van de handschoen zit een rubberen ”wissertje” Hiermee veeg je gemakkelijk en snel de druppels van je vizier.

Rukka werkt al jaren samen met GORE-TEX. Dit membraan is in bijna alle motorhandschoenen van Rukka verwerkt. GORE-TEX zorgt ervoor dat je handschoen waterdicht, winddicht en ademend is.