Laden...
Filteren
Winter Motorhandschoenen

Winter Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 96

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Winter motorhandschoenen

Om je handen zowel te beschermen bij val- en glijpartijen als tegen kou, wind en regen zijn winter motorhandschoenen onmisbaar in de winter. Winter motorhandschoenen houden je handen warm dankzij een thermovoering en beschikken vaak over een extra voering om je handen ook tegen de wind en regen te beschermen. Bij de keuze voor de perfecte winterhandschoenen spelen er verschillende factoren een rol, waaronder de eigenschappen, het materiaal en het merk.

Eigenschappen van winter motorhandschoenen

De meeste winter motorhandschoenen beschikken over een speciaal waterdicht en/of winddicht, ademend membraan. Met zo'n membraan overleef je droog de winter zonder een klam gevoel te krijgen waardoor je voorbereid bent op de elementen. Daarnaast beschikken sommige motorhandschoenen over een hoogwaardig Gore-Tex membraan. Gore-Tex is uniek omdat het bestaat uit meer dan 1,4 miljard poriën per vierkante centimeter. Desondanks zijn de poriën 700 keer groter dan waterdampmoleculen, waardoor zweet afgevoerd kan worden maar regenwater niet door kan dringen. Gore-Tex is dus het neusje van de zalm en heeft het een extreem lange levensduur.

Materiaal winter motorhandschoenen

Een belangrijke factor die een rol speelt bij de keuze van een winter motorhandschoen is het materiaal dat verwerkt is in de motorhandschoen. Er worden vooral twee verschillende materialen gebruikt: Leren motorhandschoenen en textiele motorhandschoenen. Beide hebben hun voor- en nadelen wat betreft luchtdoorlatendheid, slijtvastheid en comfort. 

Dankzij de opkomst van navigatiesystemen en apparatuur op motoren hebben sommige motorhandschoenen een Touch-Tip materiaal. Met een Touch-Tip motorhandschoen kan je gemakkelijk touch screens besturen zonder je je motorhandschoen uit te doen.

Leren winter motorhandschoenen

Een groot voordeel van leer is dat het een lange levensduur heeft, zowel qua bescherming als uitstraling. Bovendien is leer extreem slijtvast terwijl je bewegingsvrijheid behoudt. Omdat leer naar de handen vormt, wordt de pasvorm perfect als de motorhandschoen langer gedragen wordt.

Textiele winter motorhandschoenen

Het voornaamste voordeel van textiel is het comfort dat textiele motorhandschoenen bieden doordat het erg soepel is. Daarnaast biedt dit type handschoen tegenwoordig steeds meer bescherming door de toepassing van onder meer Kevlar, een stof die ook gebruikt wordt voor kogelvrije vesten.

Winter motorhandschoen merken

Het uiterlijk van elke winter motorhandschoen verschilt per merk. Hieronder vind je de populairste motorhandschoenmerken voor de winter: