Laden...
Filteren
Zomer Motorhandschoenen

Zomer Motorhandschoenen

Producten 1-24 van 148

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zomer motorhandschoenen

Ook tijdens de zomer is het belangrijk om je handen te beschermen tijdens het motorrijden aangezien je handen een van de meest kwetsbare lichaamsdelen zijn bij een val- of glijpartij. Bovendien zijn je handen onmisbaar in het dagelijks leven, daarom is het des te belangrijker om jezelf ook in de zomer van motorhandschoenen te voorzien. De hitte van de zomer zorgt ervoor dat je het snel heet krijgt tijdens de rit, daarom zijn zomerhandschoenen belangrijk om dit te verminderen. Zo hebben sommige motorhandschoenen bijvoorbeeld geventileerde bescherming of zijn ze geperforeerd. Bij de keuze van een handschoen spelen verschillende factoren een rol voor de effectiviteit die bij jou past. 

Materiaal zomer motorhandschoenen

Een belangrijke factor die een rol speelt bij de keuze van een zomer motorhandschoen is het materiaal dat verwerkt is in de motorhandschoen. Er worden vooral twee verschillende materialen gebruikt: Leren motorhandschoenen en textiele motorhandschoenen. Beide hebben hun voor- en nadelen wat betreft luchtdoorlatendheid, slijtvastheid en comfort. 

Dankzij de opkomst van navigatiesystemen en apparatuur op motoren hebben sommige motorhandschoenen een Touch-Tip materiaal. Met een Touch-Tip motorhandschoen kan je gemakkelijk touch screens besturen zonder dat je je motorhandschoen uit hoeft te doen.

Leren zomer motorhandschoenen

Een groot voordeel van leer is dat het een lange levensduur heeft, zowel qua bescherming als uitstraling. Bovendien is leer extreem slijtvast terwijl je bewegingsvrijheid behoudt. Omdat leer naar de handen vormt, wordt de pasvorm perfect als de motorhandschoen langer gedragen wordt. Normaliter is het nadeel van leer dat het te warm is. Een oplossing daarvoor is dat de motorhandschoen wordt geperforeerd, met als resultaat een doorwaai motorhandschoen

Textiele zomer motorhandschoenen

Het voornaamste voordeel van textiel is het comfort dat textiele motorhandschoenen bieden doordat het erg soepel is. Daarnaast biedt dit type handschoen tegenwoordig steeds meer bescherming door de toepassing van onder meer Kevlar, een stof die ook gebruikt wordt voor kogelvrije vesten. Net als met leer zijn textiele zomerhandschoenen geperforeerd voor een uitstekende luchtstroom.

Zomer motorhandschoenen merken

Het uiterlijk van elke zomer motorhandschoen verschilt per merk. Hieronder vind je de populairste motorhandschoenmerken voor de zomer: