Laden...
Filteren
Alpinestars Motorjassen

Alpinestars Motorjassen

Producten 1-24 van 56

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorjassen Alpinestars – Voor de Sportieve Rijder

Onmisbaar bij je motorkleding is een goede motorjas. Motorjassen van Alpinestars; een uitgebreide keuze waarmee je altijd slaagt!

Wanneer je met je motor een ongeval krijgt, is de kans groot dat je over het asfalt gaat glijden. Normale kleding zal binnen een paar seconden helemaal wegslijten. Als je kleding eenmaal is weggesleten is je huid aan de beurt. Goede motorkleding voorkomt dit. Daarbij heb je geen last van schuren of trekken bij motorkleding in tegenstelling tot normale kleding.

Motorkleding van Alpinestars wordt gemaakt van andere materialen dan normale kleding en wordt anders verwerkt. Voor motorkleding worden sterkere materialen gebruikt en andere stiksels. De stiksels die worden gebruikt zijn bestand tegen bijvoorbeeld het glijden over asfalt. Daarnaast beschermt een motorjas je ook tegen kou, wind en in sommige gevallen ook regen.

Alpinestars Motorjassen - Voor wie?

Motorjassen van Alpinestars zijn er in twee stoffen: leer en textiel. Het ligt aan wat voor type rijder je bent welk soort jas er bij je past.

Leren motorkleding wordt meestal gebruikt door sportieve en chopper motorrijders. Hun voorkeur gaat uit naar leer omdat, leer het best beschermt tegen glijden en erg sportief/stoer staat. Het nadeel van leer is dat het meestal niet waterdicht is. Leer beschermt beter naarmate het dichter op je huid zit. Het grote voordeel van leer is dat de jas na een paar keer dragen zich vormt naar je lichaam.

Textiel wordt voornamelijk gebruikt door het woon-werk verkeer en tourrijders. Textiel is meestal waterdicht en het zit comfortabeler. De uitstraling met textiele motorkleding is anders dan met leer. Doordat het aanbod van textiel zo groot is, is er een wel zowel een casual/stoere kant en een meer functionele kant.

De stadsrijders kiezen meestal voor de casual kleding. Zo kan je de hele dag in je motorkleding rondlopen, zonder dat het iemand zal opvallen dat het motorkleding is.

Bescherming

Alle motorjassen van Alpinestars zijn standaard voorzien met CE protectie. CE gekeurde protectie zijn harde kunststof delen die in je motorkleding worden gemaakt op de meest kwetsbare delen van je lichaam. In een motorjas van Alpinestars vind je deze bescherming in:

  • Schouders
  • Ellebooggedeelten
  • Ruggedeelte

Bij sommige motorkleding is de protectie verstelbaar. Als bijvoorbeeld je bovenarmen in verhouding langer zijn dan de lengte van de mouw, is het mogelijk om de protectors iets omhoog te schuiven. Zo zorgen de protectors alsnog voor de optimale veiligheid.

Een ander belangrijk onderdeel van een motorjas is reflectie, zowel overdag als ‘s nachts. Zonder reflectie val je onvoldoende op voor andere weggebruikers. Motorjassen van Alpinestars bevatten allemaal reflectiegedeelten.

Motorjassen Alpinestars - De Materialen

Motorjassen van Alpinestars worden aangeboden in twee materialen, leer en textiel. Beide materialen hebben voor- en nadelen. Om te weten welk materiaal het beste bij je past hebben we de materialen voor je toegelicht.

Motorjassen van leer

De meeste jassen van Alpinestars zijn van leer. Dit komt omdat leer erg slijtvast is waardoor het extra veilig is. Alpinestars wordt veel gebruikt op het circuit vandaar dat ze een groot aanbod van leren jassen hebben. Leer is vaak niet waterdicht. Leer werkt het beste wanneer het nauwsluitend op de huid ligt vandaar dat leer als een tweede huid voelt. Het is niet raadzaam om je normale kleding onder je leren motorjas te dragen. Leer moet namelijk naar je huid gaan staan maar door er andere kleding onder te dragen sluit de jas niet meer goed aan wat ten koste van de veiligheid gaat.

Motorjassen van textiel 

Alpinestars biedt ook motorjassen van textiel aan. Textiel zit ontzettend lekker. Je kunt je normale kleding onder je motorjas dragen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld met de motor naar je werkt wilt gaan. Doordat er in textiele motorjassen vaak verschillende membranen en voeringen zitten zijn ze erg geschikt voor alle seizoenen. Met banden die bij de kraag en de mouwen van de motorjassen zitten kun je kou en wind uit sluiten. De kans dat de jas gaat klapperen bij hoge snelheden blijft.

Onderkleding van Polyester

Onderkleding zorgt ervoor dat je zo comfortabel mogelijk kunt rijden. Het zorgt ervoor dat je lichaam wordt afgekoeld en je transparantie wordt afgevoerd.