Laden...
Filteren
Heren Motorjassen

Heren Motorjassen

Producten 1-24 van 234

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorjas heren

Bij een val of ongeluk met de motorfiets is de beschermende kleding het enige wat de motorrijder beschermt tegen nare verwondingen. De motorjas heren draagt voor een groot deel bij aan deze bescherming en zorgt voor bescherming van de torso.

Materialen

De motorjas heren is verkrijgbaar in twee materialen: textiel en leer. Waar textiel erg comfortabel en gebruiksvriendelijk is, is leer dat een stuk minder. Textiel is uitermate geschikt voor woon-werk verkeer. Daarbij komt dat motorjassen voor heren gemaakt van textiel vaak geschikt zijn om over de normale kleding te dragen waardoor dus niet helemaal omgekleed hoeft te worden. De motorjas heren gemaakt van textiel is daarnaast geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Veel van de jassen zijn voorzien van een uitneembare thermovoering en een waterdichte laag.

De motorjas heren gemaakt van leer is daarentegen een heel stuk slijtvaster. Dit heeft te maken met de stugheid van het leer. Dezelfde stugheid betekend echter wel dat de motorjas heren gemaakt van leer in het begin niet lekker zal zitten en vrij strak zal zitten. Het leer zal zich overigens vormen naar het lichaam, waardoor de jas naar verloop van tijd erg comfortabel zal gaan zitten. Het feit dat de motorjas heren gemaakt van leer zo strak zit, is het vaak niet mogelijk om deze aan te trekken over de normale kleding.

Uitstraling

Verschillende motorjas heren hebben verschillende uitstralingen. Hieronder zijn drie van de meest voorkomende soorten motorjassen voor heren uitgelegd.

Retro

Retro ogende motorjassen voor heren zijn vaak gemaakt van leer. Deze jassen misstaan niet op een mooie Scrambler of op een oldtimer. Uiteraard hebben deze heren motorjassen goede bescherming, in de vorm van harde bescherming op de ellebogen en zachte bescherming in de vorm van het leer waar de jas van is gemaakt. Deze motorjassen voor heren zitten vaak wat minder strak dan de sportieve motorjas heren.

Sportief

Sportieve motorjassen voor heren zijn er onder andere van de merken Alpinestars en Macna. Deze motorjassen zijn vaak gemaakt van leer maar er zijn ook varianten van textiel. Deze jassen misstaan niet op een snelle SuperSport. De leren variant van de motorjas heren sluit nauw aan op het lichaam.

Functioneel

De écht functionele motorjas heren doet precies wat hij moet doen: De jas beschermt de drager tegen ongelukken en tegen de elementen. Deze jassen zijn vaak gemaakt van textiel en zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Deze motorjas voor de heren kan vaak gedragen worden over de normale kleding en geniet bescherming tegen de elementen in de vorm van een waterdicht/winddicht membraan en een thermovoering.