Laden...
Filteren
Rev'it Motorjassen

Rev'it Motorjassen

Producten 1-24 van 61

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorjassen

Een motorjas is een jas die speciaal ontworpen is om aan te trekken tijdens het motorrijden. De motorjas moet comfortabel zitten tijdens het rijden maar ook voldoende bescherming geven; zowel bij een valpartij als tegen de elementen. Motorjassen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen, gemaakt van verschillende materialen met ieder weer unieke eigenschappen!

Welke motorjas het best bij iemand past is erg persoonlijk. De perfecte motorjas is dan ook afhankelijk van een aantal zaken. Zo is het belangrijk om na te gaan hoeveel je rijdt: voor de dagelijkse rijder is een textiele motorjas wellicht interessanter dan een leren motorjas. Daarnaast is de uitstraling die je wil hebben op de motor zeker zo belangrijk. Zo hebben leren motorjassen over het algemeen een wat sportievere uitstraling. Het belangrijkste is echter de pasvorm. Wanneer de motorjas goed past, zal de bescherming van de jas optimaal zijn en zal de jas het fijnst zitten tijdens het rijden.

Leren motorjassen

Motorjassen zijn verkrijgbaar in twee materiaalsoorten: Leer en textiel. Leren motorjassen zitten (letterlijk) als gegoten. Het leer gaat namelijk naar je lichaam vormen, waardoor de jas erg comfortabel zit tijdens het rijden. Wanneer je kiest voor een leren motorjas, dan kies je voor veiligheid. Dit komt door de uitstekende anti-glij-eigenschappen, de scheurbestendigheid en het hoge smeltpunt van het leer.

Textiele motorjassen

Textiele motorjassen geven zowel bescherming als gemak. Het soepele textiel zorgt ervoor dat de motorjas erg comfortabel zit en zelfs te dragen is over de normale kleding heen. Textiele motorjassen beschikken meestal over een waterdicht en ademend membraan en een (uitneembare) thermovoering. Hierdoor is de textiele motorjas uitermate geschikt voor de dagelijkse rijder, die ook tijdens slecht weer goede bescherming zoekt.

Motorjassen voor heren

Motorjassen zijn er specifiek voor heren en dames. Op het oog lijken deze motorjassen eigenlijk hetzelfde maar toch zijn er verschillen. Dit heeft alles te maken met de pasvorm van de jas waardoor de heren motorjas nét anders valt dan de vrouwen motorjas. Omdat de lichaamsbouw tussen mannen en vrouwen wat verschilt, is de motorjas net anders met het oog op optimale bescherming en de perfecte pasvorm. Daarnaast kan er verschil zitten in de maatvoering van de motorjassen.

Motorjassen voor dames

Motorjassen voor dames zijn net anders qua pasvorm dan motorjassen voor heren. Het grootste verschil komt voort vanuit de lichaamsbouw. Hierdoor zal een herenjas vaak bij de schouders net wat breder vallen dan een damesjas.

Zomer motorjassen

Tijdens de warmere maanden is het al snel te warm op de motor. Speciaal voor deze periode zijn doorwaai motorjassen ontworpen. Om comfortabel op de motor te zitten tijdens de zomer vind je bij Goedhart dan ook een ruime collectie zomer motorjassen.

De motorjas merken van Goedhart

Om de zoektocht naar de perfecte motorjas nog net iets moeilijker te maken zijn er, naast de verschillen in pasvorm en materiaal ook verschillen in merken te vinden. Zo kan een motorjas van het ene merk verschrikkelijk zitten, terwijl een motorjas in dezelfde maat van een ander merk perfect past. Bij Goedhart vind je de volgende merken:

Op zoek naar een nieuwe motorjas maar twijfel je over welke jas voor jouw het beste is? Kom gerust een kijkje nemen in onze winkel! Wij geven je graag advies over welke motorjas het beste bij jou past.