Laden...

Textiel

Producten 1-24 van 265

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorjassen Textiel; Comfortabel Motorrijden In Textiel

Textiel is iets wat je veel om je heen hebt. Het is perfect materiaal voor kleding. Zo ook voor motorjassen. Motorjassen textiel hebben heel veel voordelen. Er zijn veel mogelijkheden. Er is een groot aanbod textiel motorjassen.

Een textiele motorjas is vooral heel functioneel. Kleding kan er gewoon onder en de meeste textiele motorjassen zijn ademend en waterdicht. Voor de koudere dagen hebben ze ook vaak een (uitneembare) thermovoering.

Het verschil tussen textiel en leer

Leer wordt regelmatig gebruikt voor de productie van motorjassen. Leer gaat heel erg lang mee en het beschermt maximaal. Leer is van zichzelf ademend maar niet water- en winddicht. In een enkele leren jas is een membraan verwerkt, maar de productie ervan is voor een leren motorjas erg prijzig. Als je een leren jas gaat passen zit het vaak niet lekker. Leer is in het begin erg stroef en stijf. De jas sluit na verloop van tijd prettiger aan. Een nadeel is dat leer het meest beschermt als het zo dicht mogelijk op je huid zit. Eigenlijk is het alleen geschikt om er een enkel shirt of thermoshirt onder te dragen.

Textiel is vooral erg functioneel. Een groot deel van de motorjassen textiel zijn geschikt voor alle seizoenen. Om een motorjas te kunnen aanpassen op het seizoen is een uitneembare thermovoering ideaal. Ook een membraan is eigenlijk een must voor een textiele motorjas. Hierdoor blijft de jas ademend en toch ook waterdicht. Daar waar je bij leren motorjassen geen kleding eronder kan dragen kan dat bij motorjassen textiel wel. Voor deze jassen is er verschil tussen geslacht. Maar er zijn ook unisex motorjassen textiel. Bij de damesjassen zijn de schouders en taille minder breed dan bij heren motorjassen van textiel. Er zijn jassen met verschillende kleuren en van verschillende stoffen. De jaszakken zijn meestal voorzien van een veilige sluiting waardoor het geen probleem is om er je mobiel of portemonnee in te stoppen.

Eigenschappen van textiel

CE Protectie

Om tegen impact te beschermen bevatten motorjassen textiel standaard CE gekeurde protectie op de schouders en ellebogen. Op de rug zit meestal een schuimrubberen demper, die kan je vervangen door CE bescherming.

Membraan

Een textiele motorjas is erg comfortabel met membraan. Een membraan is een dun vlies waar waterdamp wel door kan maar het is ondoordringbaar voor dezelfde stof in vloeibare vorm. Hierdoor is de motorkleding ademend maar je komt niet doorweekt aan op je bestemming. Dat is het grote voordeel van textiel en daarom hebben de meeste motorjassen textiel een membraan.

Ventilatie

In de meeste sportieve- en zomer motorjassen textiel zitten ventilatie openingen. Als je sportief gaat rijden rijdt je meestal intensiever en geconcentreerder en dan ga je sneller zweten. De ventilatie openingen zorgen voor een verkoelend windje door je jas heen.

Thermovoering

Thermovoering zorgt ervoor dat je warm blijft in de winter. Deze voeringen zijn vaak uitneembaar zodat je je motorjas kunt aanpassen aan het seizoen.

Softshell

Softshell wordt veel gebruikt in de productie van motorjassen textiel. Het is een materiaal met stretch en een ademende werking. Het is windwerend en vaak ook waterafstotend.

Beste merken collectie

Bij Goedhart vind je een grote selectie van de beste merken die textiele motorjassen produceren, een aantal hiervan zijn: