Laden...
Filteren
Zomer motorjas

Zomer motorjas

Producten 1-36 van 192

Van laag naar hoog sorteren
  1. € 499,00
    Levertijd wordt berekend...
    Vergelijk
per pagina

Zomer motorjas

Hoe warm het buiten ook is, bescherming is ontzettend belangrijk op de motorfiets. Kies dus ook in de zomer voor een goede motorjas die voldoende bescherming biedt bij een eventuele valpartij.

Een goede motorjas heeft CE-goedgekeurde bescherming op bijvoorbeeld de ellebogen en schouders. Deze bescherming zorgt ervoor dat de ellebogen en schouders beschermt blijven tijdens een ongeluk. Daarnaast zorgt het materiaal waar de jas van is gemaakt: textiel of leer voor een bescherming van de huid bij een valpartij.

Veel motorjassen zijn tevens uit te rusten met een extra backprotector. Hierdoor blijft de rug beter beschermt bij een eventuele valpartij.

Motorjassen voor in de zomer komen in twee varianten: gemaakt van textiel en gemaakt van leer. De motorjas van textiel heeft als grote voordelen dat de ventilatie beter is, en dat de jas dus minder warm wordt. Daarnaast hebben de jassen van textiel het voordeel dat ze vaak beter tegen een regenbui bestand zijn dan een leren motorjas.

Een leren motorjas dient strak op de huid te zitten. Hierdoor zal de motorjas in het begin een beetje onwennig zitten. De jas moet zich namelijk nog zetten naar het lichaam. De leren motorjas dient strak te zitten vanwege de bescherming van de huid. Het leer is van nature erg slijtvast maar wanneer de jas los kan bewegen op de huid zal de huid alsnog beschadigd raken bij een val. Een leren motorjas is vaak ook wat warmer dan een motorjas van textiel: De leren motorjas zit natuurlijk strak en heeft minder ventilatie dan de textiele jas. Het slijtvaste karakter van het leer in combinatie met de CE-goedgekeurde bescherming maken de leren motorjas wel veiliger bij een val.

Of de keuze nu valt op een motorjas van textiel of van leer; kies altijd een motorjas met CE-goedgekeurde bescherming en draag de jas altijd, zelfs op de warmste motordagen.