Laden...
Filteren
Alpinestars Motorlaarzen en schoenen

Alpinestars Motorlaarzen en schoenen

Producten 1-24 van 44

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Motorlaarzen en Motorschoenen Alpinestars 

Er zijn mensen die beweren dat motorlaarzen en motorschoenen niet nodig zijn en je ook prima met je normale schoenen kunt rijden. Het is echter zo dat je normale schoenen je tenen, enkels, wreef, hiel en schenen niet beschermen. Motorlaarzen en motorschoenen van Alpinestars doen dat wel en beschermen je daarnaast bij de verschillende weersomstandigheden.

Motorlaarzen en motorschoenen Alpinestars zijn gemaakt van andere materialen dan je normale schoenen en hebben daarnaast bepaalde functies die je normale schoenen niet hebben.

Alpinestars Motorlaarzen en Schoenen: De modellen

Om je te kunnen bepalen welke motorlaars of motorschoen het beste bij jou past is het noodzakelijk om de voor- en nadelen en de verschillen te weten.

Motorschoenen

Motorschoenen zijn meer casual dan motorlaarzen. Het voordeel daarvan is dat je eerder op motorschoenen zal door lopen dan op motorlaarzen. Daarnaast lopen motorschoenen vaak fijner dan motorlaarzen. Dit komt doordat de motorlaarzen meer protectie delen bevatten en door de lengte. Motorschoenen lijken qua uiterlijk veel op normale schoenen waardoor ze ideaal zijn voor de stadsrijder. Op motorschoenen loop je de hele dag comfortabel rond.

Motorschoenen zijn laag; meestal tot de enkel of tot net over de enkel. De motorschoen is makkelijk aan te trekken en hij is koeler doordat de motorschoen je been minder bedekt. Het nadeel ervan is dat hij je schenen niet beschermt en dat je je broekspijpen er niet kunt in stoppen. Dit geeft het probleem dat je broekspijp kan gaan klapperen.

Korte motorlaars 

De korte motorlaars is steviger dan de motorschoen doordat hij over de enkel valt. Het nadeel van de korte motorlaars is dat je er minder fijn op door loopt dan op motorschoenen. Voor de korte motorlaars geldt ook dat je je broekspijp niet in je korte motorlaars kunt stoppen waardoor de broekspijp kan gaan klapperen.

Lange motorlaars

Het grootste voordeel van de lange motorlaars is dat hij maximaal beschermt (ook de schenen zijn beschermt.) Daarnaast is hij warmer dan de korte laars maar dit kan in de zomer een nadeel zijn. Het kost even wat meer moeite om de lange motorlaars aan te trekken. Dit komt doordat de laars niet zo makkelijk aan gaat als een normale sneaker en je even moet controleren of alle sluitingen goed vast zitten.

Alpinestars Motorlaarzen en Schoenen: De materialen

De meeste motorlaarzen en motorschoenen Alpinestars worden gemaakt van leer. Dit komt omdat leer erg slijtvast is en daardoor een stuk veiliger. Je voeten raken als een van de eerste delen van je lichaam de grond bij een valpartij. Hierdoor is het belangrijk dat de je voeten zo veel mogelijk beschermd zijn.

Vaak wordt leer en textiel gecombineerd omdat deze combinatie voor bescherming en comfort zorgt. Daarnaast hebben veel motorlaarzen en -schoenen van Alpinestars een membraan. Hierdoor zijn ze waterdicht, waterafstotend, winddicht of ademend. In motorlaarzen wordt vaker een membraan verwerkt dan in motorschoenen omdat je motorschoenen vrijwel alleen in de zomer draagt.

Alpinestars Motorlaarzen en Schoenen: De eigenschappen

De motorlaarzen en -schoenen van Alpinestars hebben verschillende eigenschappen. Om alles nog even duidelijk op een rijtje te krijgen zullen we ze nog even kort voor je doorlopen.

Protectie

De motorlaarzen en -schoenen van Alpinestars verlenen bescherming door middel van harde kunststof delen, staal en extra dik leer. De plaatsen waar extra bescherming zit zijn de enkel, hiel, scheen en tenen.

Reflectie

Sommige motorlaarzen en -schoenen van Alpinestars hebben reflecterende delen. Dit zit vaak op de hak omdat dit het meeste op valt voor andere weggebruikers. Op motorschoenen komt reflectie vrij weinig voor in verhouding met motorlaarzen.

Ventilatie

Zoals eerder is genoemd hebben veel motorlaarzen en -schoenen van Alpinestars ventilatie openingen. Deze zitten meestal rond de enkel, hiel of aan de voorkant van de voet.

Stretch

Niets is vervelender wanneer je niet optimaal kunt bewegen in je motorlaars/schoen. Om deze reden is de motorlaarzen en motorschoenen Alpinestars voorzien van stretch delen. Stretch zorgt voor bewegingsvrijheid en draagcomfort. Daarnaast zorgt het ervoor dat het aan- en uittrekken makkelijker wordt.