Laden...
Filteren
Motorlaarzen en schoenen IXS

Motorlaarzen en schoenen IXS

Motorlaarzen en Motorschoenen IXS – Stijlvol en Veilig

Het is belangrijk om motorschoenen of -laarzen te dragen wanneer je gaat rijden. De reden daarvoor is omdat ze speciaal zijn gemaakt om jouw voeten, enkels en schenen te beschermen. Motorlaarzen en motorschoenen IXS beschermen je voeten niet alleen bij een ongeval maar ook tegen de verschillende weersomstandigheden.

Het is belangrijk om je voeten te beschermen omdat je voeten samen met je handen het eerst op de grond komen bij een ongeval. Je wilt namelijk op een manier de klap op vangen en steek je je handen en voeten uit.

Verschillende hoogtes

Motorlaarzen en motorschoenen IXS zijn er in drie verschillende hoogtes, een motorschoen, een lage motorlaars en een hoge motorlaars. Nu vraag jij je misschien af, welke past het beste bij mij? Wij bieden jou de informatie zodat jij de beste keuze kunt maken.

Motorschoen 

Een motorschoen heeft veel weg van een normale schoen. Het beschermt je enkel en het loopt prettig door naast het rijden. Dit is erg handig voor stadsrijders en wanneer je naar een plek gaat waar je je niet kan omkleden. Bovendien is een motorschoen in de zomer lekker koel.

Lage motorlaars

Een lage motorlaars geeft net wat meer stevigheid dan een motorschoen. De lage motorlaars beschermt je enkel en een klein deel van je scheenbeen. Het loopt minder lekker door naast het rijden maar beschermt je wel wat meer dan de motorschoen.

Hoge motorlaars

Een hoge motorlaars beschermt het meest van de drie. De hoge motorlaars beschermt je enkel en het grootste deel van je scheenbeen. Het is daarnaast veel warmer dan de lage motorlaars en de motorschoen. Dit kan echter nadelig zijn in de zomer. Daarnaast loopt de hoge motorlaars minder lekker naast het rijden.

Het verschil tussen IXS Motorlaarzen en Schoenen

Motorlaarzen en motorschoenen IXS bestaan meestal uit een combinatie van leer en textiel. Dit komt doordat leer de slijtvastheid biedt en textiel het nodige comfort. Daarnaast zijn motorlaarzen en motorschoenen IXS gevoerd met een membraan. Hierdoor zijn de schoenen waterdicht, waterafstotend, winddicht of ademend.

De eigenschappen van IXS Motorlaarzen en Schoenen

Motorlaarzen en motorschoenen bevatten een aantal handige eigenschappen. De belangrijkste eigenschappen worden hieronder benoemd en toegelicht.

Membranen

Membranen zorgen ervoor dat je schoen of laars waterdicht, waterafstotend, winddicht of ademend wordt. Hierdoor zijn je schoenen of laarzen bruikbaar in meerdere seizoenen.

Protectie

De verharde kunststofdelen geven jouw net wat meer protectie. Deze delen zitten vaak op enkel, hiel, scheen en tenen. De stalen inleg in de zool van de schoen zorgt ervoor dat je voet niet dubbel kan klappen bij een ongeval. Daarnaast zit op de plekken waar je schoen de motor raakt een verdikt stuk zodat je geen last hebt van de hitte die van de motor af komt.

Geslacht

Motorlaarzen en -schoenen zijn er in mannen en vrouwen varianten. Veel motorschoenen/laarzen merken bieden ook unisex aan en die zijn geschikt voor beiden geslachten.

Reflectie

Om jou nog meer veiligheid te geven zijn motorlaarzen en -schoenen voorzien van reflectie delen. Wanneer daar licht op komt weerkaatst dat licht zodat je beter op valt voor andere weggebruikers.

Ventilatie

Het is bij de motor schoenen en laarzen van IXS zo dat ze geventileerd zijn. In de zomer voorkomt dit erg warme en zweterige voeten. Wat vaak ook invloed kan hebben op de veiligheid van rijden. In de winter kunnen de ventilatie klepjes gesloten worden waardoor je niet te koude voeten krijgt. Motorlaarzen en motorschoenen van IXS zijn daarom multifunctioneel.

Pasvorm aanpassen

De pasvorm is een vooral hoge motorlaarzen aanpasbaar. Je kan met klittenband de extra brede flap aan de bovenkant van de laars verstellen.

Daarom maakt het niet of je juiste brede of smalle kuiten hebt je kan de laars gewoon helemaal aansluitbaar maken. Daarnaast is het ook erg simpel om de motorlaars aan en uit te doen omdat je hem helemaal open kan maken.

Stretch

In motorlaarzen en motorschoenen IXS wordt om draagcomfort te verbeteren vaak stretch gebruikt. Ook zorgt dit ervoor dat je de schoen of laars makkelijker kan uittrekken.

De stretch in een schoen of laars wordt vaak van gemaakt van kangoeroeleer omdat dit soepel en sterk is.