Laden...
Filteren
Motorlaarzen en schoenen Sidi

Motorlaarzen en schoenen Sidi

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorlaarzen en Motorschoenen Sidi – Voor Sportieve en Stoere Motorrijders

Motorlaarzen en motorschoenen Sidi zijn echte eyecatchers. Sidi produceert motorlaarzen en schoenen voor elk type motorrijder. Zowel voor de sportieve motorrijders tot de circuitgebruikers. Voor iedere motorrijder waar stijl, innovatie, optimale bescherming en comfort hoog in het vaandel staat, moet bij Sidi zijn.

Het verschil tussen Sidi laarzen en alledaagse schoenen

De belangrijkste onderscheidende eigenschap tussen normale schoenen en motorlaarzen en -schoenen is, dat normale schoenen niet ontworpen zijn voor het motorrijden. Ze zijn niet sterk genoeg, hierdoor beschermen ze onvoldoende tijdens een ongeval en verschillende weersomstandigheden.

De belangrijkste verschillen tussen motorlaarzen en normale schoenen zijn;

  • Bescherming tijdens een ongeval en tegen verschillende weersomstandigheden

  • Bescherming tegen het schakelpedaaltje

  • Stalen inleg

  • Het comfort

Tijdens een ongeval zou je zonder protectie delen niks aan je schoenen hebben. Laarzen en motorschoenen Sidi bevatten protectie delen, om de kans op letsel zo klein mogelijk te maken. Normale schoenen zijn niet waterdicht, en op warme dagen kunnen ze erg klam zijn. Door de extra eigenschappen van motorschoenen en -laarzen heb je geen last van dit probleem.

Bij het motorrijden schakel je met je voet, hier voor zit er een speciaal pedaaltje vlakbij je voetensteuntje. Bij normale schoenen zal dit pedaaltje de bovenkant van je schoen beschadigen. Motorlaarzen en motorschoenen Sidi zijn uitgerust met een kunststoffen of leren beschermstukje. Zo krijg je geen last van je voet en blijft je laars heel.

De meeste motorlaarzen en motorschoenen Sidi hebben een stalen inleg in het midden van de zool zitten. Deze stopt net voor de bal van je voet. Hierdoor kan je je tenen nog wel op en neer bewegen, maar kan de laars niet naar links en rechts worden gedraaid. Ook zorgt dit er voor dat je voet niet dubbel kan klappen tijdens een ongeval.

Tot slot verschilt het comfort tussen motorlaarzen en normale schoenen. Er worden in motorlaarzen en motorschoenen Sidi speciale schuimkussens verwerkt voor een optimaal draagcomfort. Door deze schuimlaag zijn de motorlaarzen en motorschoenen Sidi zowel tijdens het rijden als in het alledaagse leven comfortabel

Sidi Motorlaarzen en schoenen: De eigenschappen

Het merk Sidi heeft een groot aanbod motorlaarzen en klein aanbod motorschoenen. Voor de productie motorlaarzen van Sidi, wordt voornamelijk leer gebruikt. Leren motorlaarzen geven ook de maximale bescherming tijdens een glijpartij, omdat leer zeer slijtvast is.

Bij motorschoenen van Sidi zijn zowel de enkel als de tenen extra verstevigd. De zool is voorzien van een speciaal rubber dat zorgt voor een goede grip op de voetsteunen. Ze worden gemaakt van onder andere suède.

Om je voeten nog meer te beschermen tijdens een ongeval, zijn de motorlaarzen van Sidi voorzien van protectie delen. Deze protectie delen zitten op de tenen, enkels, hielen, schenen en soms op de wreef. De motorlaarzen van Sidi zijn echt gemaakt om, in geval van een crash, optimale bescherming te bieden.

Daarnaast hebben sommige motorlaarzen van Sidi membranen, bijvoorbeeld het welbekende Gore-Tex membraan die ervoor zorgt dat de laarzen droog blijven, ademen, waterdicht en/of winddicht zijn.

Ventilatie openingen in motorlaarzen van Sidi zorgen voor een verse luchtstroom. De ventilatie openingen zitten meestal op de enkels, hielen of aan de voorkant van de voet.

Veel motorlaarzen van Sidi hebben reflecterende delen. Door reflectie val je meer op in het verkeer als het donker is. Reflectie zit vaak op de hak, omdat dit het meest op valt voor andere weggebruikers.